Jadłospis

Jadłospis dla Przedszkola 21-25.04.2025

  Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
22.04

 

pieczywo mieszane, masło 50g,5g banan/80g zupa: jarzynowa z makaronem 250ml sok owocowy/200ml
szynka pieczona 15g jabłko/60g rogalik wyborowy/80g
dżem

serek smakowy

20g

20g

kartacze z mięsem,

surówka z kapusty czerwonej,

jabłka i cebulki

70g

90g

 

pomidor, rzodkiewka 40g,40g
kawa zbożowa na mleku

herbata z sokiem

250ml

250ml

płatki orkiszowe na mleku 250ml kompot truskawkowy 200ml herbata z miodem 200ml
23.04 pieczywo mieszane, masło 50g,5g kalarepa/60g zupa: cytrynowa z ryżem 250ml banan/120g
kiełbasa krakowska 15g jabłko/60g paluszki zbożowe/35g
serek w plastrach

jajecznica

70g

20g

ziemniaki,

ryba po grecku

 w warzywach

                                                             

60g

100g

80g

ogórek kiszony, sałata masłowa 40g,40g
kawa inka na mleku

herbata z miodem

200ml

200ml

    kompot wieloowocowy 200ml herbata z imbirem 200ml
24.04

 

pieczywo mieszane, masło 50g,5g winogrona/60g zupa: żurek z ziemniakami i kiełbasą 250ml pomarańcze/80g
szynka królewska drobiowa 20g   jogurt pitny/250ml
ser żółty

serek wiejski

20g

20g

kasza gryczana

schab duszony w sosie własnym,

surówka z białej kapusty, jabłka i marchwi

60g

100g

80g

ogórek zielony, kiełki słonecznika 40g,40g
mleko

herbata z imbirem

250ml

250ml

kiełbaski na ciepło 70g kompot wiśniowy 200ml herbata z miodem 200ml
25.04 pieczywo mieszane, masło 50g,5g gruszka/60g zupa: krem z groszku zielonego z grzanką 250ml mandarynka/60g
dżem 20g jabłko/60g bułka maślana z kruszonką/60g
pasta z suszonych pomidorów 15g ziemniaki,

filet drobiowy panierowany,

mizeria

60g

100g

80g

 

pomidor, papryka 40g,40g
kakao na mleku

herbata z cytryną i imbirem

250ml 250ml
płatki musli na mleku 250ml kompot porzeczkowo – aroniowy 200ml herbata z imbirem 200ml
  Dyrektor Kucharz     Intendent
Przejdź do treści